Romige roerei met tomaten

Romige roerei met tomaten

< Terug
15 minuten 2 personen
Beoordeel

Ingrediënten:

6 RedStar Romantic tomaten
3 eieren
1 eetlepel slagroom
1 eetlepel boter
Basilicum

Klop met een garde de eieren en de slagroom los. Doe dit niet met de mixer, want dan sla je de slagroom stijf. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Smelt de helft van de boter op middelhoog vuur en schenk het losgeklopte ei in een keer in de pan. Schraap met een houten lepel of spatel het gestolde ei continu van de bodem en de zijkanten van de pan. Haal de pan van het vuur als het ei bijna gaar is, maar nog wel glanst. Leg het ei op verse plakken brood.

Snijd vervolgens de RedStar Romantic tomaten door midden en smelt de andere helft van de boter in dezelfde pan. Zet het vuur hoog en bak de tomaten al omscheppend zo'n 2 à 3 minuten, tot ze barsten. Breng de tomaten op smaak met peper en zout. Serveer de warme tomaten bij het roerei en bestrooi het gerecht met de basilicum. Dit gerecht is heerlijk op verse en dikke plakken brood. 

Gebruik niet teveel slagroom. De slagroom zorgt voor een romig accent. Mocht je dit te zwaar vinden, dan is volle melk een goed alternatief. 

Plaats review

Review

Er zijn nog geen reviews.

RSS feed voor reviews op deze pagina | RSS feed voor alle reviews