Red Desire salade met gebakken ricotta en crostini

Red Desire salade met gebakken ricotta en crostini

< Terug
35 minuten 4 personen
Beoordeel

Ingrediënten:

500 g ricotta
1 ei
30 g gerapte Parmezaanse kaas
2 theelepels verse tijmblaadjes
¼ theelepel gedroogde chili
rasp van ½ citroen
olijfolie of bakspray
250 g Red Desire tomaatjes
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
3 takjes peterselie
½ stokbrood

Benodigdheden:
een vuurvaste schaal of ovenvorm met ca. 700 ml inhoud. 

Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de ricotta in een kom en roer het los met het ei, de geraspte kaas, de helft van de tijmblaadjes, de chili en citroenrasp. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Maak een stukje bakpapier nat en bekleed de ovenschaal of bakvorm hiermee. Vet de bakvorm aan de binnenkant in met een beetje olijfolie of olijfoliespray. Strooi de rest van de tijmblaadjes onder in de schaal en schep de ricotta mengsel erin. Strijk het geheel glad met de bolle kant van een lepel. Schuif de ovenschaal of bakvorm in de oven en bak in ca. 25 minuten goudbruin. Maak ondertussen de tomatensalade. Pluk de tomaatjes van hun trosjes en halveer ze. Meng de tomaatjes met 2 eetlepels olijfolie, citroensap en de peterselie. Bestrijk de sneetjes stokbrood met de rest van de olie en rooster ze in een grillpan goudbruin aan beiden kanten. Stort de ricotta op een mooi bord en schep de tomatensalade erover. Serveer terwijl het nog warm is met de crostini.

Plaats review

Review

Er zijn nog geen reviews.

RSS feed voor reviews op deze pagina | RSS feed voor alle reviews