Historie

Historie

Meer dan 60 jaar vakmakmanschap, kennis en innovatie

RedStar is een echt Hollands familiebedrijf met een lange historie. Al 60 jaar richten we ons op één doel: het vinden van de mooiste smaak. In onze moderne kassen zijn negen verschillende tomatenrassen te vinden, allemaal met hun eigen karakter. Sinds 1949 teelt RedStar op ambachtelijke wijze de allerlekkerste smaaktomaten. Dit doen we vanuit de overtuiging dat je de liefde voor het vak écht kunt proeven. Een RedStar is namelijk niet zomaar een tomaat. Een echte RedStar is een tomaat van topkwaliteit, smaakvol en gezond: een belevenis voor alle zintuigen.

In 1949 legt Theo van der Kaaij - vader van de huidige eigenaren Cor en Dirk van der Kaaij - het fundament voor RedStar, met een areaal dat 800 meter glas bestrijkt. In 1953 gaat hij als een echte tuinder aan de slag met de teelt van meloenen, andijvie en sla. Drie jaar later opent Van der Kaaij de deuren van het eerste warenhuis van 4.000 m² voor de teelt van tomaten. In 1962 groeit zijn bedrijf naar 6.000 m² staand glas. Als één van de eerste tuinders gaat Theo van der Kaaij heteluchtverwarming gebruiken. In 1965 koopt hij er 10.000 m² land bij, voor de prijs van één gulden per vierkante meter. Nog geen tien jaar later beslaat het bedrijf 12.700 m² glas met heteluchttomaten en -sla.

Cor en Dirk van der Kaaij komen direct van school in het bedrijf. In 1977 breidt de onderneming uit naar 25.000 m² glas. Er komen stooktomaten met buisverwarming en hetelucht met sla te staan. Het bedrijf richt zich nu vooral op twee teelten: vleestomaten en in de winter een gedeelte van de kas met sla. In 1989 zetten Cor en Dirk de stap naar Voorne-Putten, waar meer ruimte is.

imggeschiedenis

In 1996 is de geboorte van RedStar Trading een feit als de twee broers de veiling de rug toekeren. Een stap die hen de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar oplevert. Om het hele jaar door te kunnen telen, begint RedStar in 1998 met vijf compagnons een bedrijf in Spanje. In 2007 gaan de broers een nieuwe uitdaging aan en openen zij als eerste in Europa een kas van 8.500 m² met LED-verlichting. In 2008 is de bouw van Poortcamp - het nieuwe verpakkings- en distributiecentrum aan de A20 - voltooid. RedStar heeft nu 38 hectare aan teeltbedrijven in Nederland en 27 in Spanje. Ook in het Verenigd Koninkrijk komt er een bedrijf bij - 9,5 hectare groot - dat in 2008 in productie is gegaan.

In 2012 start RedStar met de bouw van de eerste Ultra Clima kas ter wereld, een ultramoderne duurzame kas met semi-gesloten klimaatsysteem. De eerste oogst van 12.000 kilo smaaktomaten werd op 12-12-2012 geveild voor een goed doel.

Lees meer over ons bedrijfonze visieRedStar nieuwsverpakken & logistiek en werken bij RedStar.